Eindelijk een nieuw huis? Dat werd tijd. Na 2 jaar reageren heb ik een mooie eengezinswoning met een grote tuin op het zuiden, in een super wijk aangeboden gekregen.

Ik woonde in een wijk die gesloopt gaat worden. Sinds 1 januari 2018 ging ons sociaal plan in. Dat betekende dat de mensen uit die wijk voorrang hebben op andere mensen in Enschede. Ik reageerde al 2 jaar. Ik wilde perse in een eengezinswoning wonen en had ook nog voorkeur voor een speciale wijk. Dit maakt het er niet makkelijker op.

Na op veel huizen gereageerd te hebben, werd ik op een dinsdag ochtend gebeld door de woningbouw. Ik was tweede mocht een huis bezichtigen. De eerste had hem afgewezen. Mmm dat beloofd niet veel goeds, want waarom heeft hij het huis afgewezen. Ik kreeg een mail met het telefoonnummer van de huidige bewoner. Ik belde haar direct om een afspraak te maken. De avond daarna kon ik komen kijken.

Ik kon de tijd wel weg kijken… gelukkig had ik al een plattegrond. Dezelfde avond tekende ik alles op schaal. Mijn meubels paste er allemaal in. Ik reed er nog even langs om de buurt te checken.

De volgende avond ging ik met mijn moeder kijken. Poeh dat was wel een tegenvaller… Het was mooi, maar er moest wel heel veel gebeuren. Er lag geen vloer in, het stonk naar katten pis, een donker bruine keuken, het was uitgeleefd, geen toilet boven, 3 slaapkamers waarvan er 1 zo klein was dat er niet eens een 1 persoonsbed in kon. En geen schuur.

Maar er zaten ook voordelen aan het huis. Het huis was uitgebouwd als enige in deze rij. Er was heel veel licht, een mooie diepe tuin op het zuiden, een bijkeuken. Ik zag mogelijkheden.

Wijselijk adviseerde mijn moeder, slaap er een nachtje over. Eenmaal thuis zette ik alle voor en nadelen op een rij. Met nog wat vragen voor de woningbouw.

De volgende morgen werd ik wakker en kon ik alle nadelen ombuigen naar voordelen. Dus ik besloot het te doen!

Volgende keer meer!

Liefs,

Marleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *