Toen ik dit leuke huurhuis aangeboden kreeg, was ik over best wat dingen enthousiast. Maar er waren ook wat dingen die echt anders moesten anders zou het een no go zijn. Bijvoorbeeld de zwarte vloerbedekking op de trap. Maar ook de donker bruine keuken. Hoe ik dat aanpakte lees je hier.

Dat er in mijn nieuwe huurhuis een witte vloer zou komen te liggen dat stond al tijden vast. Ik vind dat in combinatie met roze gewoon het allermooiste. Wat de hele wereld er ook van vindt of zegt. Dan is het hele huis straks mooi maar dan zijn er een paar dingen die echt niet kunnen zoals, antraciet kleurige vloerbedekking op de trap. Of een donker bruine keuken. De keuken is in dit huis best groot en grenst aan de woonkamer waar een schuifdeur tussen zat. Op zich was het best leuk, het was alleen zo’n lelijke deur met geel glas. Mijn instelling was liever geen deur dan zo’n deur. En als ik er in de winter last van zou hebben kan ik er altijd nog een witte deur in maken.

Maar goed de keuken kastjes waren donker bruin en er zat een simpel blad op, wat op graniet moest lijken maar wat het natuurlijk niet was. Mijn zoektocht begon met nieuwe frontjes, dit was toch iets duurder dan gedacht. Toen bleven er 2 opties over, of de kastjes beplakken of ze schilderen. Ik dacht als ik nou begon met schilderen en dat zou niet mooi worden dan kan ik altijd met folie er over heen. Perfect is het niet geworden… maar mooi is het wel.
Er moest natuurlijk ook nieuw aanrechtblad komen. Ik had even op google gekeken of de klus heel moeilijk zou zijn. Dit leek heel erg mee te vallen. Toch heb ik mijn neef maar om hulp gevraagd. Zodat het echt mooi zou worden.

De kastjes zijn gelakt met de zijdeglans van Histor, in de kleur spierwit.
Bij Olive & Mint had ik prachtige greepjes gezien die ik er graag wou zou willen. Omdat bij mijn kastjes de afstand net iets groter waren, hebben ze deze voor mij op maat gemaakt. Echt een top service daar! (En nee dit blog is niet gesponsord).

Op een zaterdag kwam mijn neef. Ik had alles in huis wat hij nodig kon hebben. En hij zou het gereedschap meenemen. Zoals ik al had verwacht leek het via google inderdaad iets makkelijker. Maar met een paar uurtjes door werken had ik gewoon een prachtig mooi wit aanrecht blad. Het blad kocht ik bij Ikea.

Wat vinden jullie van het eind resultaat?
Is toch een wereld van verschil?

Tot de volgende keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *